Eat a meal at Sushi Delicious
Sushi

Maki

Sushi is een zeer bekend rijstgerecht dat oorspronkelijk uit Japan komt. Deze smakelijke en gezonde hapjes zijn nu ook in de rest van de wereld helemaal hip. Maki is de bekendste soort sushi die er bestaat. Deze smakelijke variant bestaat onder andere uit nori, rijst en bepaalde vullingen. Deze kunnen variëren naar smaak: vis en groenten zijn zeer populair als vulling.

Hoe wordt Maki gemaakt?

Maki betekent letterlijk 'inpakken'. Oftewel: de vulling en rijst worden ingepakt in een velletje nori. Nori is zeewier en dit wordt vaak gebruikt in diverse sushi gerechten. Een maki maken gaat dus als volgt: men neemt een nori vel en plaatst dit op het sushi matje. Daarop verdeelt men een laagje rijst en daarop legt men de vulling. De vulling kan bijvoorbeeld bestaan uit zalm, tonijn, krab, komkommer, avocado en meer. Vervolgens wordt het nori vel opgerold tot een rolletje van ongeveer drie centimeter dik. De rol wordt tenslotte in plakjes van ongeveer één centimeter dik gesneden en het resultaat is een stuk of 6 á 8 stukje Maki.

Verschillende soorten maki

De hierboven beschreven variant is veruit de populairste Maki variant, maar er zijn ook nog talloze andere varianten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een soort frietzakje te vouwen van een nori vel en dit vervolgens te vullen met rijst en andere ingrediënten. Dit heet een 'temaki'. Ook is er een variant waar de rijst niet in het nori vel zit, maar juist eromheen. Dit heet een 'uramaki'. Een Carlifornia Roll is daar een goed voorbeeld van. Verder zijn er ook rollen met een diameter van ongeveer vier centimeter, waar dan ook meerdere ingrediënten in zitten. Ook zijn er kleinere rollen van ongeveer twee centimeter met maar één vulling. Kortom: Maki is een zeer veelzijdige vorm van sushi, dus er is altijd een variant die u lekker vindt.

Bekijk het assortiment

Assortiment Sushi Delicious Sushi, maki, nigiri sushi, handroll en nog veel meer diverse soorten sushi ontdekt u hier online.
Bekijk het assortiment van Sushi Delicious
Sushi catering op uw feest

Assortiment Sushi Delicious Wilt u sushi serveren op uw feest of partij? Zoek hier een passende sushi catering en boek deze vandaag.
Bekijk het assortiment van Sushi Delicious
Online Sushi bestellen

Assortiment Sushi Delicious Geniet van de luxe om sushi online te bestellen, zo kunt u op elk moment uw favoriete sushi eten.
Bekijk het assortiment van Sushi Delicious